Joodse school Utrecht
.

Verantwoording

Gedurende dit lange onderzoek heb ik ervoor gekozen om af te wijken van de officiële regel om joods met een hoofdletter te schrijven als het gaat over om het volk of gebruikt wordt voor de cultureel bepaalde groep en dat je het met een kleine letter schrijft als het gaat om het joodse geloof. Alleen als het gaat om een naam, bijvoorbeeld de Joodse school Utrecht, gebruik ik een hoofdletter. Dit heb ik gedaan terwille van de leesbaarheid.

In de citaten die ik publiceer heb ik de spelling aangepast naar huidige spellingsregels. Bijvoorbeeld Utrechts in plaats van Utrechtsch uit de oorspronkelijk tekst. Ook hier is de vlotte leesbaarheid, mijn overweging om dat te doen.

Deze website is geen doorwrocht, historisch verantwoord werk. Ik ben verhalenverteller en geen wetenschapper. Zeker aan het begin van mijn onderzoek, was het mij te doen om een caleidoscoop te maken van wat de leerkrachten en kinderen van de Joodse school overkomen was. Mijn primaire focus zorgde ervoor dat, zeker aan het begin van mijn onderzoek, de bronvermeldingen te wensen over lieten. Later ben ik daar, mede door intensief contact met collega onderzoekers, wat nauwkeuriger mee omgesprongen. Mocht u willen weten waarop ik bepaald verhaal gebaseerd heb, dan zoek ik dat graag, met terugwerkende kracht voor u uit. 

Victor Frederik