Joodse school Utrecht
.

In de media

Op 2 mei 2024 vertelde ik het verhaal van de Joodse school tijdens Open Joodse Huizen in het gebouw waar de Joodse school begon: Ondiep 63. Ik werd geïnterviewd voor de DUIC:


In april 2024 verscheen in het geschiedenis vakblad Oud Utrecht een recensie over het boek 'Les in oorlogstijd', van de hand van Armand Heijen:


Op maandag 6 november werd in het NPO-programma 'Goedemorgen Nederland' een item uitgezonden over de Joodse school in Utrecht. 

AD 28 oktober 2023

De Telegraaf 11 oktober 2023 

9 oktober 2023: interview op nieuws030 over mijn boek 'Les in oorlogstijd' over het 'dagboek' van Hens Lindeman: hier

Op 30 mei 2023 werd ik door de website Indebuurt benoemd tot Utrechter van de Week.

Voor de online talkshow werd er een reportage gemaakt in de school waar in de oorlog de Joods school zat. De talkshow kwam 3 mei online en is hier terug te zien. Mijn inbreng begint op 2:32 en eindigt 24:59.

RTV Utrecht interviewde mij op 1 mei 2023 voor het gebouw waar in de oorlog de Joodse school. De aanleiding was mijn presentatie tijdens Open Joodse Huizen op 4 mei 2023. Interview is hier te beluisteren met passende foto's van mijn website.

Nieuws030.nl besteedde op 10 januari 2022 aandacht aan mijn website.

Foto Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Op deze iconische foto van Nico Jesse staat de tweeling Haddie en Fietje Wijzenbeek. De naam van het middelste meisje was onbekend. In samenwerking met collega historisch onderzoeker Jim Terlingen ontdekten we haar naam: Lies Simons. De website van de nos.nl besteedde daar op 19 februari 2022 aandacht aan: link

Collega Jim Terlingen publiceerde op nieuws030.nl de vondst van de naam van het derde joodse meisje op de iconische foto van Nico Jesse. Hier. Dat zorgde voor publicaties in Historiek, RTV Utrecht, AD (betaalmuur), U-stad, Duic, Regio Online en Jonet